Agenda
Reserveer direct
contact informatie retreats

Blijf op de hoogte van Retreats!

Start vandaag met verdieping, ontspanning én nieuwe energie. Schrijf je in voor onze mailings.

Inschrijven

Winterzwemmen

Weerstand Adem Inspiratie

Kunnen we jou warm maken voor een koud bad? Winterzwemmen is hot; het is de ultieme gezondheidstraining. Sinds een paar jaar staat koude training terecht in de belangstelling. Het kan namelijk supergezond zijn voor ons immuunsysteem.  Kennis en ervaring uit Siberië, waar koude training diep in de genen zit, leert ons dat kort zwemmen in koud water dé sleutel is om ons lichaam wakker te schudden. Durf jij het aan?

Boek deze workshop

IJskoud water als sleutel voor

Letterlijk contact maken met de elementen van de natuur heeft een direct herstellend effect op je innerlijke natuur. Volgens de Tibetaanse geneeskunde is gezondheid de balans tussen de elementen waar jouw lichaam uit bestaat. Naast warmte heeft ons lichaam af en toe ook een kort moment van kou nodig. Tijdens deze workshop ervaar je bij de houtkachel in onze sfeervolle yurt (in de Thermen) een stukje kennis uit Siberië en Tibet over de enorme gezondheidseffecten van het element ijswater. Samen met de vuurademhaling, een paar fysieke oefeningen en kort winterzwemmen, voel je je na deze workshop als herboren!

Wat ga je beleven?

Tijdens deze workshop combineren we adem met beweging én leer je de principes van gezonde koude training. Samen ontdekken we de kenmerken van de Russische / Siberische traditie en de verschillende soorten koude training/ ‘harding’. We doen een warming-up en oefenen de Pranayama, oftewel de beheersing van de ademhaling. Ook leer je hoe je kou kan inzetten als medicijn, zonder een ongezonde overdosis te krijgen. Daarvoor behandelen we de contra-indicaties en veiligheidsregels. En uiteraard breng je dit alles uiteindelijk in de praktijk; na een fysieke warming-up gaan we winterzwemmen!

Weetje; er is ook een 1-daagse basiscursus waarin je nóg meer de juiste dosis kou leert in te zetten voor je gezondheid. Je leert in theorie én praktijk om verantwoord te gaan winterzwemmen met je gezondheid als belangrijkste doel.

Wat kan winterzwemmen jou brengen?

Praktische informatie, goed om te weten:

In Thermen Bussloo ontvangen we je met:
- een kopje koffie of thee
- de hele dag koffie/thee/water, fruit en wat lekkers tussendoor

Na afloop van de workshop kun je nog tot 23.00 uur (kosteloos) genieten van heerlijke momenten in onze sauna’s en baden.

9.45 - 10.00 uur: Ontvangst in de yurt
10.00 - 10.30 uur: Inleiding over de helende kracht van ijskoud water
10.30 - 11.15 uur: Yoga & ademhaling
11.15 - 11.30 uur: Korte fysieke work-out op het strand + winterzwemmen
11.30 - 11.45 uur: Afsluiting in de yurt met thee

Jouw trainer

Winterzwemmen

Beschikbare data
Aantal personen
Locatie Thermen Bussloo
Totaalprijs €89,00

Maak een keuze.